Vanaf 20 april werkzaamheden voorzichtig opgestart

Zoals eerder vermeld zijn de werkzaamheden bij DrechtwerkActief sinds vrijdagmiddag 13 maart stilgelegd. Vanaf maandag 20 april a.s. willen we de werkzaamheden weer voorzichtig opstarten.

De afgelopen weken hebben we met bijna alle medewerkers telefonisch contact gehad en hen op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen. Daarnaast heeft iedereen wekelijks per post een bericht ontvangen. Uit de contacten met de collega’s werd duidelijk dat een flink deel van hen Drechtwerk mist en graag weer aan het werk wil.

Om die reden hebben we gekeken wat er nodig is om bij DrechtwerkActief op een veilige manier en volgens de richtlijnen van de RIVM de productie weer voorzichtig op te starten.

De werkplekken aan de band zijn daarom op grotere afstand van elkaar gezet, er zijn aparte looproutes ingericht en er zijn richtlijnen opgesteld over dagelijkse zaken als toiletbezoek en pauzes. Er worden verschillende werktijden gehanteerd, zodat er bij de in- en uitgangen voldoende afstand wordt gehouden. Bij de lockers en kapstokken wordt rekening gehouden met het bewaren van afstand.

Omdat we willen kijken of alle maatregelen goed werken en we nog eventuele verbeteringen kunnen treffen, gaan we met een groep van maximaal 40 medewerkers van start. Dit zijn niet alleen collega’s die met eigen vervoer naar Drechtwerk kunnen komen. Als het nodig is busvervoer te organiseren, dan doen we dat. Het werken is vrijwillig, echter niet vrijblijvend. Deze week zullen leidinggevenden telefonisch contact opnemen met medewerkers van DWA om tot een eerste groep te komen. Met elk van de collega’s wordt de nieuwe werkwijze besproken.

Als het opstarten succesvol verloopt en meer mensen op een veilige manier aan het werk kunnen, wordt de groep uitgebreid. Het vrijwillige karakter zal dan worden opgeheven. Het uiteindelijke doel is om DrechtwerkActief weer zo goed als volledig, maar wel volgens de nieuwe veiligheidseisen, aan het werk te krijgen.