Wekelijkse update

Beste Collega’s,

Tien weken geleden ging DWA dicht. Vanaf die tijd is gewerkt om het bedrijf weer veilig en volgens de nieuwe richtlijnen, te openen.

Op 20 april zijn de eerste 60 medewerkers weer begonnen.  Dat ging goed en iedereen was enthousiast.

De afgelopen weken zijn maatregelen getroffen om meer mensen weer aan het werk te krijgen. Dat is een heel eind gelukt. Er zijn looproutes gemaakt, schermen geplaatst (zie foto’s),  afspraken over pauzes gemaakt en er worden nieuwe lunchplekken ingericht. Als we ook nog het aantal handwasplaatsen en toiletten kunnen aanpassen denken we straks weer voor iedereen een veilige werkplek te hebben. Ik wil de Technische Dienst en de direct betrokkenen bedanken voor hun enorme inzet.

Op 1 juni gaan de mensen van Perspct en de SDD weer bij Drechtwerk aan de gang. Dat betekent meer drukte op de werkvloer en meer verkeer in gangen en op trappen.  Volg in de verkeersruimten de aangegeven looprichting en verkeersregels zodat het voor iedereen veilig is.

Als iedere dag ongeveer hetzelfde aantal mensen in huis is,  wordt de ruimte het best benut en het werk goed verdeeld.  Dat betekent dat drukke dagen zoals dinsdag en donderdag minder druk moeten worden en er woensdag en vrijdag met meer mensen gewerkt gaat worden. Dat kan alleen als de werkroosters daarop worden aangepast. De komende weken wordt daarover met individuele medewerkers gesproken. Alleen als het lukt om de pieken en dalen in de bezetting af te vlakken, is er voor iedereen een veilige werkplek. Het is misschien niet fijn om je werktijden te veranderen, maar denk daarbij dat je het doet voor een collega die ook graag aan het werk wil.

Op dit moment is nog niet bekend wanneer er bij Libbey en bij Bosch Breda weer wordt gewerkt, wel zijn de gemeentelijke fietsenstallingen weer open en volgen de buurthuizen op 2 juni.

Als alles volgens plan verloopt, kan DWA vanaf 5 juli weer op volle kracht vooruit en kan er samen met de medewerkers van DW Groen en de andere gedetacheerde collega’s weer gewerkt worden aan productie en duurzame inzet en ontwikkeling. Daar gaat het om  bij Drechtwerk.

Jacques Thielen