Beschut werken

Je krijgt een arbeidscontract en er wordt je een passende werkplek aangeboden. Dit kan in één van de werkbedrijven van Drechtwerk zijn maar je kunt ook op basis van detachering bij een ander bedrijf werken. Wil je weten of je voor beschut werk in aanmerking komt, dan je hiervoor een beoordeling aanvragen bij het UWV. Loop je stage bij Drechtwerk en wil je weten of je op basis van beschut werk in dienst kan komen? Wij helpen je graag met de aanvraag bij het UWV. Ga naar www.beschutaandebak.nl

Arbeidsmatige dagbesteding

Werk is de beste zorg! Heb je een indicatie dagbesteding en wil je graag werken? Dan kan je bij ons, via jouw zorgaanbieder, aan de slag op 1 van onze afdelingen “Duurzame inzetbaarheid”. We bieden jou passend werk aan én werken samen met jou aan jouw duurzame inzetbaarheid. Zo streven we er samen naar dat je zo lang mogelijk, op een gezonde manier en met plezier aan het werk kunt blijven.

Stage

Woon in je de Drechtsteden, volg jij speciaal onderwijs en wil je graag bij Drechtwerk stagelopen? Dan ben je van harte welkom! Bespreek het met je mentor, die zal met ons contact opnemen.

Werkervaringsplaatsen t.b.v. 2e spoor

De mens staat bij Drechtwerk centraal. We hebben een jarenlange ervaring in het begeleiden en ontwikkelen van medewerkers. Ook bij ziekte. Een zieke werknemer gaat over het algemeen na een tijdje weer gewoon aan het werk. Soms lukt dit niet waardoor er langdurig verzuim ontstaat. Hierbij kan duidelijk worden dat de werknemer niet meer kan terugkeren in zijn eigen functie. Ziet u intern (eerste spoor) geen mogelijkheden meer? Dan start re-integratie tweede spoor. Drechtwerk biedt 2e spoor werkervaringsplaatsen aan, waarbij wij in overleg met u, uw arbodienst of het reïntegratiebedrijf een passende werkervaringsplaats bieden aan uw zieke medewerker.

Sociale Werkvoorziening

Door de komst van de Participatiewet, kan sinds 2015 geen indicatie voor de Sociale Werkvoorziening worden aangevraagd. De groep medewerkers met een dergelijke indicatie wordt dan ook steeds kleiner bij Drechtwerk. Momenteel werken er nog zo`n 1000 SW geïndiceerde medewerkers bij Drechtwerk. Wanneer je elders bij een Sociale Werkvoorziening werkt en verhuist naar de Drechtsteden, kan je een overplaatsing aanvragen naar Drechtwerk. Dit kan je bespreken met je leidinggevende. Hij of zij zal dan met ons contact opnemen.

Participatie

Kun je geen betaald werk doen en heb je een uitkering? Wil je wel graag zinvol werk doen? Wellicht kun je aan de slag op een participatieplek. Je voert dan binnen een organisatie verschillende activiteiten uit én je ontmoet nieuwe mensen!