Iedereen heeft toegevoegde waarde!

Over Drechtwerk

Drechtwerk is dé dienstverlener van de Drechtsteden in het ontwikkelen en ondersteunen naar werk. Met een praktische, resultaatgerichte instelling. Zoveel mogelijk mensen worden begeleid om in het reguliere bedrijfsleven arbeidsplaatsen in te vullen. Dit gebeurt veelal via individuele of groepsdetachering. Onze mensen hebben meerwaarde!

Organogram

Management Team

Bernhard Drost

Directeur

Jos van Batenburg

F&C, ICT, Gebouwenbeheer en veiligheid

Jacqueline Kooy

Detachering, P&O en Communicatie

Peter van Klooster

Directeur DrechtwerkGroen

Bram van den Boogaart

Directeur DrechtwerkActief

Bestuur

De heer P.J. Heijkoop

Gemeente Dordrecht (voorzitter)

De heer A. Flach

Gemeente Hendrik Ido Ambacht

De heer T. Jansen

Gemeente Zwijndrecht

De heer J. van Erk

Gemeente Papendrecht

Mevrouw M. de Deugd

Gemeente Alblasserdam

De heer C. Paas

Gemeente Sliedrecht

Geschiedenis

2012
2013
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021

2012

Vanaf april 2012 neemt Aldipro de metaalactiviteiten van ons metaalbedrijf over. Zij blijven deze wel op de bestaande locatie uitvoeren. Een aantal medewerkers wordt vanuit Drechtwerk bij Aldipro gedetacheerd.

Vanaf januari dit jaar is er gestart met het Grand Café Bellissimo op het Leerpart in Dordrecht. In toenemende mate zal Bellissimo op het Leerpark optreden als cateraar; niet in de laatste plaats voor de recent opgerichte ‘Duurzaamheidsfabriek’.

2013

AssemblyPartner, DrechtwerkGroen en DrechtwerkPersoneel worden omgevormd tot een aparte BV. DrechtwerkFacilitair heeft deze stap al eerder gezet en gaat nu verder onder de naam FrisFacilitair.

2015

ACI wordt met een kleine meerderheid naast Drechtwerk aandeelhouder in FrisFacilitair.

Overgaan van DrechtwerkPersoneel naar de GRD (SDD) per 1 januari 2015. In 2014 zijn 24 kantoormedewerkers al bij de SDD ondergebracht. Detachering en begeleiding van onze gedetacheerde medewerkers zal voortaan vanuit de SDD gebeuren.

Vanwege eigendomswijziging van het gehuurde vastgoed aan de Kamerlingh Onnesweg zijn AssemblyPartner, DrechtwerkGroen en het metaalbedrijf genoodzaakt naar een andere locatie uit te kijken. Het metaalbedrijf heeft nog even de tijd. Dit deel van de oudbouw blijft het langst staan.

Invoering Participatie wet. Deze nieuwe wet vervangt de Wet Werk en Bijstand (WWB), de Wet Sociale Werkvoorziening (Wsw) en de Wajong. Het uitgangspunt van de Participatieweg is dat iedereen naar vermogen deelneemt aan de samenleving en zoveel mogelijk in het eigen onderhoude voorziet. De invoering van deze wet heeft grote gevolgen voor Drechtwerk omdat de instroom van SW-medewerkers hierdoor stopt. Een plan voor de toekomst is ontwikkeld en zal binnen de Drechtraad besproken gaan worden.

2016

Decentralisatie AssemblyPartner. Zij verhuizen naar de Calandstraat 17 in Dordrecht. Later dit jaar gevolgd door overname door De Meewerkers – nu Confed

Decentralisatie DrechtwerkGroen. Zij verhuizen naar de Pieter Zeemanweg 20 in Dordrecht

2017

Aldipro verhuist naar Etten-Leur. Een aantal Drechtwerk medewerkers blijft gedetacheerd bij dit bedrijf. Vanuit Drechtwerk wordt er dagelijks vervoer voor deze mensen geregeld.

2018

DrechtwerkGroen bv getransformeerd tot Drechtwerk bv, waarin DrechtwerkActief is toegevoegd

2019

Verkoop kassencomplex ’s Gravendeel.

Realisatie Perspct i.s.m. SDD – gehuisvest bij Drechtwerk. Perspct is een werk- en ontwikkelbedrijf dat aansluit op de doelgroepen, gericht is op uitstroom en daarmee een positieve bijdrage levert aan het sociaal domein.

Start Pre-Perspct. Pre-Perspct is ingericht om mensen te ontwikkelen en met behulp van Werkstap via Perspct door te laten stromen.

2020

Lancering van het duurzaaminzetbaarheidsprogramma DrechtwerkEnergie

2021

Lancering van DrechtwerkCollege

De afdeling Detachering&Begeleid Werken terug van weggeweest, na een aantal jaren te zijn ondergebracht bij de Sociale Dienst Drechtsteden

Jaarverslag