Fietsproject met grote sociale waarde

Vorige week kregen wij bezoek van Marc Merx (Wethouder) en Majed Adouan (handhaving) om zwerf-, wrak- en weesfietsen te collecteren van de Dordtse straten. Dat zorgt voor een schonere en veiligere stad. Maar daarnaast heeft dit fietsproject een grote sociale waarde.

Nadat de fietsen door Handhaving uit de straten verwijderd zijn en de rechtmatige fietseigenaar zich niet binnen 13 weken meldt, komen deze fietsen terecht in het fietsproject van Drechtwerk.

Collega’s van Drechtwerk en Sociale Dienst Drechtsteden repareren de fietsen zodat deze ‘refurbished’ zijn en gebruikt kunnen worden voor inwoners uit de Drechtsteden die het wat minder breed hebben, statushouders én mensen die een steuntje nodig hebben in hun mobiliteit. 

Het recyclen van deze fietsen zorgt daarnaast voor ontwikkelmogelijkheden van medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Door het sleutelen aan de fietsen, ontwikkelen zij (nieuwe) technische vaardigheden die hen meer kansen biedt op de arbeidsmarkt.

De eerste fietsen hebben via Sociale Dienst Drechtsteden een nieuwe eigenaar gevonden om hen op weg te helpen naar bijvoorbeeld hun (nieuwe) baan, het naar school brengen van de kinderen of om naar trainingen te gaan. Mobiliteit draagt positief bij aan gezondheid, het meedoen aan sociale activiteiten en vergroot de kans op werk.

In samenwerking met Handhaving, Gemeente Dordrecht, Drechtwerk, Sociale Dienst Drechtsteden, Geef het Dort en Stichting leergeld zorgen wij met dit project voor een sociaal maatschappelijk en duurzaam doel waarin samenwerking de (fiets)sleutel tot succes is.  

Wil je meer weten over dit prachtige project?
Of wil je ook graag sociaal ondernemen?

We praten je met alle liefde bij over de mogelijkheden. Neem gerust contact met ons op, de koffie staat voor je klaar!